Zapojili jsme se do projektu Počítače dětem

/

Společnost Konica Minolta IT Solutions Czech se zapojila do projektu Počítače dětem. Darované notebooky dostaly děti v dětských domovech a v rodinách, kde si takové vybavení nemohou z ekonomických důvodů dovolit.

„Některým rodinám se nedostává prostředků na nákup počítače. Jejich děti proto nedrží při studiu krok se svými spolužáky. Pro tyto děti získáváme techniku od dárců,“ říká Petra Škrabalová z nadačního fondu Počítače dětem.

V současné době je již do projektu zapojeno více něž 350 dárců, přes 300 dobrovolníků. Projekt vznikl jako iniciativa v souvislosti s pandemií COVID-19 a ačkoli již bylo obdarováno mnoho dětí, na pomoc stále čeká více než 400 rodin.

„Letošní rok je pro nás všechny výjimečný a přináší mnoho změn. Jarní (nyní bohužel i podzimní) ochromení koronavirem se dotklo nás všech. Nejvíce ale rodin, které se musely a musejí vypořádat se skloubením práce rodičů, výukou dětí doma a zvládnutím všech nutných opatření. Proto jsme se rozhodli do projektu zapojit a pomoci dětem, které to potřebují. Je to skvělý pocit, poznat konkrétní obdarované a vidět jejich radost,“ doplňuje závěrem Martin Pondělíček, výkonný ředitel Konica Minolta IT Solutions Czech.

Kategorie

Reference

Poptávka