Umělá nebo přirozená? Hlavně bezpečná. Microsoft AI pro vás i vaše zákazníky

/

Žijeme ve světě, kde technologie mění pravila hry. Vývoj v oblasti IT nabírá stále větší rychlost, až se někdy zdá nemožné udržet s ním krok.

Mimořádná říjnová událost Týden inovací pomohla nahlédnout na aktuální témata a trendy nejen v této oblasti. My jsme vám ukázali, jak umělou inteligenci využít k posílení komunikace mezi vašimi zákazníky a IT systémy.

Seminář vedl náš Microsoft MVP Jaromír Šponar (Microsoft Business Expansion & Partnership Development, Konica Minolta). Pokud jste se nemohli zúčastnit, nebo jste tam sice byli, ale chcete si připomenout klíčové informace, zde je shrnutí.

Připojte se k nám na fascinující cestě za poznáním AI, která je sice umělá, přesto přirozená a bezpečná, pro usnadnění vaší práce v mnoha oblastech.

Role AI ve světě podnikání

V posledních pěti letech stála společnost Microsoft v čele diskusí o dvou klíčových konceptech využití AI v podnikových informačních systémech a byznys aplikacích. Těmi jsou oblasti již známé digitální transformace a dále pak tzv. Digital Feedback Loop („digitální zpětná vazba“) ve čtyřech klíčových bodech:

  • Posílení zaměstnanců v podobě nezbytných digitálních nástrojů pro zvýšení produktivity a rozhodování.
  • Kontakt se zákazníky za pomoci personalizace a přizpůsobení nabídky i nákupu za pomoci využití a analýzy dostupných dat. Cílem je usnadnění cesty zákazníka, jeho pozitivní zkušenost a spokojenost.
  • Inovace a proměna produktů s důrazem na použití digitálních technologií k jejich transformaci tak, aby byly více adaptivní a lépe odpovídaly potřebám zákazníků.
  • Zdokonalení provozu prostřednictvím zefektivnění procesů, optimalizace dodavatelských řetězců a využití AI pro operativní efektivitu.

Zdůraznění těchto cílů vám zároveň poskytuje ucelený přehled pro lepší orientaci ve složitostech dnes tolik probírané a diskutované digitalizace ve firmách a organizacích. Služby a technologie společnosti Microsoft posílené o nástroje AI nabízí širokou škálu využití. Možná jste již začali experimentovat například s AI v Microsoft 365. Dokážete ale vytěžit její plný potenciál? Pomůžeme vám s tím.  Kontaktujte nás.

Microsoft Digital Feedback Loop

Hlavní hnací silou jsou data, lidé a propojené systémy

Zní to jasně. Nejsou data, není AI. Stejně jako lidé potřebují zdroje a energii pro svou činnost i umělá inteligence se musí mít z čeho učit, mít co zpracovávat a přetvářet do smysluplných výsledků. Tady se ale setkáváme s největším úskalím pro její využití. Jak se na to připravit?

Ruku na srdce. Ukládáte, strukturujete a archivujete všechna data tak, že jsou propojená, a ne izolovaná na pevných discích někde ve sklepě? Jak například pracuje vaše CRM s okolními systémy ve firmě, jako je kalendář obchodníků nebo úložiště obchodních dokumentů? A jak jsou vaše systémy, např. obchod, finance a HR, dohromady propojeny? V mnoha organizacích je právě tato oblast překážka pro využití AI. Často to vypadá nějak takto:

Pravda je ukrytá někde v e-mailech. Zprávy s objemnými přílohami se přeposílají napříč firmou i mimo ni a dohledat poslední verzi může být nadlidský úkol.

Izolované systémy nekomunikují. ERP systémy mají data oddělená od obchodních CRM. Marketing využívá vlastní platformu a HR oddělení je také samostatně. Propojení neexistují a datová úložiště rostou. Náklady na správu všech oblastí pak převyšují všechny výhody, které vás původně k pořízení daných systémů vedly.

Intranety jsou černá díra na dokumenty. Na intranet se toho vejde hodně. Jenže těžko tam lze něco efektivně najít a získat informace, když chybí patřičné funkce.

Potřebujete armádu lidí na získání jen základních informací. Musíte kontaktovat kolegy či kolegyně z různých oddělení k získání drobných informací. To vás i je stojí čas a úsilí, které byste mohli věnovat jiné smysluplnější práci.

Data jsou zkrátka všude možně na serverech a zařízeních různých uživatelů. Jak je zkrotit, zorganizovat a propojit, abyste se v nich vyznali a vaše AI vám s nimi mohla nejlépe sloužit? Nejde jen o to, mít na to ty správné technologické nástroje a služby, ale umět je také správně používat.

Pojďme společně realizovat slova, která stojí na rozcestí digitální transformace: Co kdybychom mohli spojit podnikové aplikace, které používáte pro zákaznický servis, prodej nebo servisní služby, s nástroji pro spolupráci a komunikaci tak, aby vše fungovalo dohromady?“ Satya Nadella (CEO, Microsoft).

Je snadné zaměnit digitalizaci a digitální transformaci. Skenování a sdílení dokumentů do PDF souborů nebo nasazení schvalovacích procesů je jistě krok vpřed. Je to ale jen zlomek všeho, co digitální transformace znamená. Propojte data, uživatele a informační systémy s AI a získáte pro provoz své organizace užitečné a relevantní informace v souvislostech, nikoliv jen surová data. Pomůžeme vám, kontaktujte nás.

„Mluvte“ se svými daty

Vaše AI s vašimi daty potřebuje intenzivně komunikovat, aby vám mohla být tím nejlepším pomocníkem. A proto i vy potřebujete být v kontaktu se svými daty, aktivně s nimi pracovat, mít o nich přehled a mít je pod kontrolou. Nejste na to sami. Dnešní technologická řešení jsou tomu přizpůsobena.

  • Zapojte robustní servisní platformy pro své zákazníky jako jsou ServiceNow nebo Dynamics 365 Customer Service.
  • Podpořte své zaměstnance na poli obchodu a marketingu s generativní AI v systémech SAP nebo Dynamics 365 for Sales.
  • Optimalizujte provoz za pomoci pokročilých analytických nástrojů k hlubšímu porozumění chování zákazníků, ukazatelům životního cyklu produktů nebo efektivitě marketingových strategií.
  • Inovujte produkty a služby za pomoci specifických řešení na míru vašemu oboru a odvětví.
  • A konečně modernizujte staré systémy za využití inteligentních algoritmů, které pomohou zaměstnancům získávat informace rychleji a snáze.

Váháte, kde začít a jak se v tom všem nejlépe vyznat? Pomůžeme vám s tím. Kontaktujte nás.

Klíč k inovacím s AI máte v týmu

Pozitivní změny v organizacích jsou často iniciovány zaměstnanci mimo IT. Najděte ve svém týmu skrytý talent v podobě zkušeností, znalostí a nadšení u seniorních pracovníků i u nováčků. Jsou to oni, kdo pro vás pracují v první linii. Ptejte se jich, co jim v jejich práci pomůže, abyste společně mohli rozvíjet vaši firmu. S realizací všech inovativních projektů vám pomohou nástroje Power Platform, které jsou určeny pro tzv. „makers“ (lidi, co „to“ vyrobí“).

Power Apps přináší revoluci v tvorbě aplikací

Představte si marketingové oddělení, které už nemusí čekat na schválení svého IT pro úpravy systému. Sami si mohou vytvořit například aplikaci pro vytěžení leadů z kampaně v plné kompatibilitě s vašimi systémy Dynamics 365 nebo SAP. Informace pak vidí váš obchod, výrobní a finanční oddělení a tak dále. Výsledkem je pružná a efektivní práce s daty vedoucí k společnému cíli.
Více ve videu Next generation AI in Power Apps is changing how you develop low-code applications

Power Automate pomáhají s automatizací

Také se někdy potýkáte s náročnými procesy, které vyžadují navigaci přes více aplikací a ruční přenos dat? Identifikujte je a automatizujte. Využijte k tomu nástroje pro robotickou automatizaci procesů (RPA), jako je Power Automate ve Windows 365. Ušetříte tak cenný čas zaměstnanců a zvýšíte přesnost a efektivitu napříč celou společností.
Více ve videu Streamlining Invoice Approval Process with Power Automate Process Mining | Demo and Analysis

S Power Pages bezpečně spravujete data i se subjekty třetích stran

S Power Pages můžete například automatizovat třeba objednávkový proces v B2B a umožnit ověřeným partnerům nebo dodavatelům přímo zadávat relevantní data. Automaticky se pak promítnou do vašeho ERP systému, aniž by do něj měl někdo další přístup. Celý proces proběhne bezpečně a rychleji.
Více ve videu Introducing Copilot in Power Pages

Power Virtual Agents komunikuje za vás

S využitím ověřeného chat robota poskytnete svým zákazníkům možnost například změnit objednávku v reálném čase v souladu s promítnutím změn do vašeho ERP systému. Svým zákazníkům tak zpříjemníte proces nákupu, a přitom zůstanou vaše data uvnitř firmy aktualizovaná a zabezpečená.
Více ve videu Introducing Copilot in Power Virtual Agents

Power BI dodá reporting přesně pro vás

Kolik stráví vaše týmy času s reportingem a jaký je výstup? Ručním úpravám excelových tabulek nebo rychlým a vizuálně nepřitažlivým reportům už odzvonilo. Nástroje Power BI vám pomohou vytvářet dynamické, interaktivní reporty, které navíc snadno rychle zaktualizujete a nasdílíte. Uvolníte si tak cenné lidské zdroje a získáte přesnější a vizuálně poutavé přehledy pro rozhodování.
Více ve videu Copilot for Power BI Demo

Microsoft Copilots pro všechny

Stejně jako kdysi bylo cílem Billa Gatese dostat počítače do každé kanceláře i domácnosti, tato vize, aby technologie byly dostupné a pomáhaly všem, přetrvává. Kopiloti mají být vaší pravou rukou pro práci i soukromí. Jejich úkolem je zkrátka usnadnit vám život.

Copilot je a bude v každé aplikaci s rozšířením do CRM, ERP, ať už využíváte SAP, Dynamics 365, Salesforce.com nebo jiné. Aktuálně si můžete vzít na pomoc například Microsoft 365 Copilot, Copilot v Microsoft Teams, Copilot v Microsoft PowerPoint, Microsoft Copilot, Bing Chat (Enterprise) a už se těšíme i na avizovaný příchod Windows Copilot.

AI posiluje i chrání vaše ERP a CRM podnikové systémy

Procesy v každé organizaci dnes může posílit umělá inteligence. Využijte k tomu technologii ChatGPT a využijte k tomu Copiloty. Prostřednictvím Azure OpenAI Services bezpečně integrujete vše potřebné do vašich interních systémů, aniž byste ohrozili bezpečnost a důvěryhodnost dat.

Značný potenciál zde může navíc vnést očekávaný Microsoft Copilot. Schopnost získávat kontextově relevantní odpovědi napříč podnikovým IT ekosystémem vám může přinést značnou konkurenční výhodu. Více ve videu Microsoft Business Chat – YouTube (pozn. video odkazuje na původní název)

Transformační sílu využití AI ve světě podnikání zdůraznily také respektované výzkumné společnosti jako McKinsey, IDC, Unleash, Gartner a Forrester. Umělá inteligence rozvíjí a posiluje vaše IT prostředí, ale zároveň vám pomáhá se zabezpečením i dodržováním bezpečnostní politiky a standardů.

Jak tedy začít a využít AI naplno?

  1. Mluvte se svými daty. Využijte k tomu Microsoft Azure OpenAI Services.
  2. Najděte potenciál AI ve vašich podnikových systémech ERP a CRM, využívejte její celý potenciál propojený v ekosystému Microsoft Dynamics 365, Microsoft 365. Vezměte si na pomoc Dynamics 365 Copilot(y).
  3. Skoncujte s neaktualizovanými daty v CRM a ERP systémech v oblasti obchodu. Posilte své obchodníky s prvním Copilotem na světě pro tuto oblast Microsoft Dynamics 365 Sales Copilot.
  4. Microsoft a SAP spolupracují. Cloudový SAP běží na Microsoft Azure infrastruktuře. Využijte toho k prozkoumání a vytěžení všech technologických výhod, které vám toto spojení nabízí.
  5. Tvořte a stavte s AI pro „makers“ cokoliv potřebujete v jakékoliv oblasti. Vytvářejte vlastní aplikace s Power Apps, automatizujte procesy s Power Automate, navrhujte portály s Power Pages, využívejte chatboty Power Virtual Agents, doveďte k dokonalosti svůj reporting s Power BI a tak dále.

Uvedli jsme klíčové oblasti, na které se zaměřit. Technologický svět se ale rychle vyvíjí a je čím dál více komplikovaný. Ušetřete si čas ve snaze zkoumat vše ve vlastní režii.

Vezměte si na pomoc náš tým specialistů Konica Minolta IT Solutions Czech na ty oblasti, které právě potřebujete řešit. Kontaktujte nás. Společně projednáme vaši stávající situaci vaší organizace a poskytneme vám inspiraci a doporučení pro její další rozvoj.

Učiňte další krok k plnému využití AI pro svou firmu, zaměstnance a pro vaše zákazníky s Konica Minolta, předním partnerem společnosti Microsoft.

Kategorie

Reference

Poptávka