Předcházet kyberkriminalitě je v dnešní době nutnost

Pokud se kyberbezpečností zabýváte již delší dobu, ale nejste si jistí, jaká opatření jsou ta správná, nebo jste dosud na zabezpečení firemní infrastruktury neměli čas, rádi vám s touto oblastí pomůžeme. Kyberkriminalita roste a nejrůznějších typů útoků narůstá. Podívejme se, jak předejít např. DDoS útoku.

Co kyberútok způsobuje?

Při DDoS útoku se na server poskytovatele služby zasílá velké množství požadavků. Objem dotazů na službu je tak velký, že server přestane stíhat odpovídat. Regulérní uživatelé pak nemají šanci pracovat.

Jestliže jste provozovatelem třeba e-shopu nebo poskytovatelem služeb pro ověření totožnosti či jiné internetové služby, která je zdrojem vašeho příjmu, máte při DDoS útoku problém. Může totiž trvat hodiny i dny nebo týdny. 

Pomáhá Microsoft Azure

V případě, že pro běh služeb využíváte prostředí Microsoft Azure, pomáhají vám specialisté Microsoft. Součástí služby je ochrana proti DDoS útokům, kdy umělá inteligence v reálním čase vyhodnocuje, zda se chování uživatele webu nepodobá chování robota, který chrlí velké množství požadavků. Část takto identifikovaných požadavků je přesměrována, případně komunikace s tímto klientem je úplně zablokována a nezatěžuje web. Navíc služba umí zajistit řádově v minutách navýšit výkon pro pokrytí špičky.

Pokud vás zajímá více, jak takovou ochranu správně využít či jak přenést svou kritickou infrastrukturu do Azure prostředí a zajistit si tak ochranu před DdoS útoky, kontaktujte nás.

Kategorie

Reference

Poptávka