Ohlédnutí za Největším nákupním festivalem v Evropě eBF2024

Největší nákupní festival v Evropě eBF 2024 je za námi a byla to skutečně jedinečná akce.

10 sálů, 2 dny nabitého programu a skvělých prezentací, více než 140 témat, přes 190 spíkrů a přibližně 900 účastníků. Řada doprovodných akcí pak nabízela sport, zábavu, relaxaci i gastronomické zážitky.

Byli jste u toho s námi, ale chcete si vše jen připomenout? Nebo jste se zúčastnit nemohli, a zajímá vás, co se odehrálo? Přinášíme vám krátké shrnutí události a informace, s čím vším vám v řízení nákupu a zakázek pomůže tým Konica Minolta.

Podrobnější informace najdete na našem webu Řízení nákupu a zakázek.

Podívejte se také na specializovaná řešení:

Máte-li zájem o konkrétní řešení, konzultaci nebo workshop, rovnou nás kontaktujte.

Praxe a technologický svět v souhře pro váš nákupní management

Po celou dobu akce vám praktický vhled a propojení technologického světa s tím nákupním přinášeli odborníci z oboru Petra Vrbová (Head of Procurement) a Zdeněk Pytlíček (Team Leader Procurement Performance) ze společnosti GasNet, s.r.o. Děkujeme jim za skvělou a přínosnou spolupráci.

Na pódiu i na stánku jste se pak mohli setkat s týmy Konica Minolta IT Solutions Czech, Konica Minolta Business Solutions Czech a Konica Minolta Business Solutions Slovakia.

Díky tomu jsme vám mohli poskytnout kompletní informace pro vaše technologické zázemí z oblastí:

  • ERP, CRM systémy a byznys aplikace Microsoft Dynamics 365
  • služby pro cloud a kybernetické zabezpečení (Microsoft Azure, Microsoft Security)
  • kompletní služby k Microsoft 365
  • vývoj aplikací a automatizací dle potřeb s Microsoft Power Platform
  • aplikace pro správu vozového parku Fleetman
  • modulární řešení pro Real Estate Management SQUARE4
  • řešení pro tisk, digitalizaci správy a oběhu dokumentů, automatizaci
  • video-analytické systémy Forxai a kamerová řešení Mobotix pro monitoring, kontrolu a zabezpečení podnikových prostor
  • a další související služby a produkty Konica Minolta ve spolupráci s našimi partnery

Hlavní téma: AI mění praxi nákupu

Nosným tématem naší stage bylo využití AI pro práci v nákupu a zakázkách ve všech krocích a procesech.

Prošli jsme:
Trendy a budoucnost AI a Velké finále očima hvězdy AI
Jaromír Šponar (Microsoft Partnership Program Advisor for Konica Minolta Europe)
Viděli jste, jak se AI může stát vaším nejlepším týmovým hráčem, s cílem zvýšit produktivitu, ulevit od schůzek, přinést radost z práce a rovnováhu mezi pracovním a osobním životem. Zbourány byly nejčastější mýty kolem AI a Jaromír Šponar měl připravenou i ukázku, jak on sám používá AI ve své práci. Nahlédnout jste mohli i do blízké budoucnosti v propojení AI a hardware, které najde využití u tzv. pracovníků v přední linii (pracovníků v terénu, obchodníků, servisních pracovníků, v péči o zákazníky a podobně).


Jak nepracovat díky Microsoft 365 & Copilot
Jednotlivé nástroje, aplikace a jejich plné využití představil Michal Barč (Business Development Manager, Konica Minolta IT Solutions Czech). Michal demonstroval typický pracovní den manažerky nákupu Petry Vrbové a praktické nasazení nástrojů Microsoft 365 a Copilot do jednotlivých časových úseků. Zaměřeno na snadné a rychlé řešení vaší běžné agendy a rutinních úkolů.

Automatizace a digitalizace v nákupních strategiích a risk managementu
Téma vám představil Lukáš Crha (Business Development Manager CCTV & Security, Konica Minolta Business Solutions Czech)

Plánování nákupu a data management s využitím Microsoft Power Platform
Konkrétní využití Power Apps, Power Automate a Microsoft Teams vám ukázal Roman Berger (Solutions Architect & Team Leader, DIM Power Platform, Konica Minolta IT Solutions Czech).
Zajímavá demonstrace, jak si usnadnit nákupní plánování a data management za pomoci nástrojů, které už možná máte, a bez nutné znalosti programování.

Digitalizace v nákupních krocích, dokumentech a transakčních procesech s AI
Na průzkum trhu a realizaci nákupních aktivit, transakce a smluvní procesy se zaměřil Aleš Fukal (Director of Digital Information Management division, Konica Minolta IT Solutions Czech). Viděli jste praktické ukázky, je zefektivnit mnohé aspekty nákupního procesu, od nalezení dodavatelů až po procesní digitalizaci a archivaci dokumentů.

Prezentace Konica Minolta z eBF2024 jsou vám k dispozici:
Jak AI mění praxi nákupu
Procurement očima hvězdy AI

Stánek Konica Minolta na Havaji eBF 2024

V prostorách Havaj jsme vás po celou dobu akce rádi přivítali na našem stánku. Děkujeme za velký zájem, všechna setkání, rozhovory a podnětné dotazy. Přinesly nám řadu inspirace a motivaci pro další práci pro váš Procurement Management.

Bylo nám ctí ukázat vám, s čím pomáhají nástroje pro monitoring, kontrolu a zabezpečení podnikových prostor. Představili jsme vám v akci video-analytické systémy Forxai a chytré kamery Mobotix poháněné silou AI. Prezentovali jsme vám ukázky a tipy pro práci s Microsoft 365. Zodpovídali jsme dotazy a ukazovali jsme, s čím vám pomůže Microsoft Copilot. Ptali jste se nás také na aplikaci Fleetman pro správu vaší firemní flotily nebo na komplexní řešení aplikací SQUARE4 pro řízení procesů v oblasti Real Estate managementu. S řadou účastníků jsme projednali rovněž téma stále aktuální – Cloud and Security.

Pro posílení a radost jste si u nás mohli vyzkoušet netradiční tisk a dopřát si kávu s fotografií svou nebo i jinou na přání.

Informace a produktové materiály jsou vám k dispozici na našem webu Řízení nákupu a zakázek.

Máte-li zájem o konkrétní informace, konzultaci nebo řešení, neváhejte nás kontaktovat.

Bylo nám ctí být součástí jubilejního 20. ročníku této mimořádné události. Děkujeme, že jsme mohli být mezi největšími partnery akce. Skvělá atmosféra společného času na eBF 2024 bude doznívat ještě dlouho a my už se nyní těšíme na toto výjimečné setkání nákupní a zakázkářské komunity v příštím roce.

Hledáte-li ty nejlepší technologie, poradenství, vývoj a servis pro svůj nákupní management, jsme vám k službám.

Více o nákupním festivalu si můžete přečíst v tiskové zprávě organizátora eBF 2024 – Skončil 20. ročník – největší akce o digitalizaci nákupu v Evropě.

Kategorie

Reference

Poptávka