Inovace v Microsoft Teams – lepší spolupráce a efektivnější obchodní procesy

Inovace v Microsoft Teams – lepší spolupráce a efektivnější obchodní procesy

Jak jsme slíbili v jedné z posledních novinek, přicházíme s informacemi o inovacích v Microsoft Teams, které byly oznámeny na Microsoft Ignite a můžeme se na ně těšit koncem tohoto roku nebo v prví polovině roku 2020.

Přizpůsobte si konverzace na Teamsech

Soukromé kanály
Umožňují uživatelům vytvořit kanály v rámci existujících teamů, které vidí a mohou do nich přistupovat jen vybraní členové týmu.
Multiwindow
Možnost otevření chatu, kalendáře, hovorů nebo dokumentů v jednotlivých oknech zefektivní pracovní postup.
Teams klient pro Linux
Podpora hlavních funkcí jako je chat, hovory a schůzky pro osoby používající klienta Linux na pracovišti nebo ve vzdělávacích institucích, aby mohly spolupracovat s ostatními uživateli Teamsů.
Ankety a průzkumy
Nová rozšíření možností při zasílání zpráv umožní vytvářet ankety a průzkumy v chatu i v konverzacích v rámci kanálů. Získáte tak okamžitou zpětnou vazbu na své dotazy.
Připnuté kanály
Udržujte pro vás důležité kanály na předních příčkách daných teamů pro snadnější přístup.

Spravujte jednoduše konverzace, úkoly a soubory z jiných aplikací Microsoft 365 v rámci Teamsů

Nová integrace mezi Outlook a Teams
Snadná komunikace bez ohledu na to, kde probíhá. Uživatel může přesunout konverzaci z Outlook (včetně příloh) do Teamsů pomocí tlačítka „Share to Teams“ a naopak kliknutím na tlačítko „více možností“ v daném chatu nebo kanálu v Teamsech.
Úkoly v Teamsech
Dostanete sjednocený pohled na všechny vaše soukromé i přiřazené úkoly napříč Microsoft To Do, kanály Teamsů, Planner a Outlook.
Nová Yammer aplikace pro Teams
Yammer skupiny, konverzace a živé eventy budou dostupné přímo v rámci Teamsů. IT administrátoři, ale i koncoví uživatelé si budou moci připnout aplikaci do levé navigační nabídky Teams, aby měli snadný přístup k Yammeru a nic jim neuniklo.

Veďte efektivnější meetingy

Microsoft Whiteboard
Na Teamsech můžete využít Microsoft Whiteboard – digitální plátno, které umožní účastníkům schůzky sdílet nápady a spolupracovat, ať už jsou ve stejné místnosti nebo pracují vzdáleně.
Live titulky
Live (živé) titulky během Teamsových schůzek umožní účastníkům novou cestu, jak se připojit k meetingům bez ohledu na to, jakou mají v danou chvíli kvalitu zvuku, jazykové schopnosti nebo sluchovou percepci.
Koncem tohoto roku bude spuštěn preview pro angličtinu (US) a později budou přidávány další jazyky.
Řízení rolí prezentujících a účastníků
Nové řízení rolí dovolí organizátorovi meetingu předem určit role účastníků. Prezentující budou mít možnost ovládat veškeré funkce, zatímco účastníci nebudou moci sdílet obsah, odstranit ani přidat další účastníky nebo zapnout/vypnout nahrávání.
Nová kompatibilní zařízení
Microsoft ve spolupráci s dalšími společnostmi rozšiřuje síť zařízení (např. kamery a hlasité odposlechy) kompatibilních s Teamsy.
Více o zařízeních Microsoft Teams zde.

Dejte vašim pracovníkům jednodušší přístup do Teamsů

SMS přihlášení
SMS přihlášení umožní pracovníkům se jednoduše přihlásit do Teamsů pomocí telefonu a jednorázového hesla pro autentizaci
Přístup mimo pracovní dobu
Přístup mimo pracovní dobu je nové nastavení, které může být spuštěno IT administrátorem. Pracovníkům přijde upozornění, pokud se do Teamsů přihlásí ze soukromého zařízení mimo jejich pracovní dobu.
Globální odhlášení
Globální odhlášení šetří čas a zajištuje bezpečnost pracovníkům, kteří při práci užívají sdílená zařízení. Umožní jim totiž odhlášení ze všech aplikací najednou.
Delegovaná správa uživatelů
Delegovaná správa uživatelů umožní přímým nadřízeným schvalovat důvěryhodnost a obnovení hesla svým podřízeným prostřednictvím portálu Můj personál.

Povolení specifických scénářů pro zdravotnictví a různá průmyslová odvětví

Virtuální konzultace
Povolení virtuálních konzultací prostřednictvím externích schůzek na Teamsech nabízí jednoduchý způsob, jak naplánovat a provádět B2B schůzky s klienty, pohovory s uchazeči o zaměstnání nebo konzultace s pacienty virtuálně. Účastníci se mohou snadno připojit ke schůzce prostřednictvím svého webového prohlížeče nebo mobilní aplikace Teams.
Koordinace informací o pacientech
Koordinace informací o pacientech v Teamsech umožní pracovníkům zdravotních zařízení centralizovat veškeré informace péče o pacienta na bezpečné platformě.

Nové nástroje pro plánování a snadnou správu Teamsů a ochranu vašich dat

Poradce pro Teams
Funkce „Poradce pro Teams“ pomáhá správcům IT s úspěšným nasazením Teamsů v jejich organizaci.
Katalog aplikací
Pomocí nového katalogu aplikací získají IT administrátoři veškeré potřebné informace ohledně dostupných aplikací přímo od administračního centra Microsoft Teams.
Balíčky opatření
Balíčky opatření usnadňují přiřazování zásad a zajišťují uživatelům přístup k funkcím Teamsů, které potřebují.
Místnosti Microsoft Teams v administračním portálu
Místnosti Microsoft Teams v administračním portálu umožní správcům IT řídit inventář zařízení vaší společnosti.
Bezpečné odkazy
Microsoft Teams vás upozorní, pokud do chatu dostanete nebezpečný odkaz. Chrání vás tak před rizikem malwarů a virusů.

Automatizujte pracovní postupy, integrujte vlastní aplikace a statistiky dat do Teamsů pomocí platformy Power Platform

Tvůrci Power apps můžou publikovat své aplikace jako aplikace Teams
Tvůrci Power apps můžou publikovat své aplikace jako aplikace Teams a tak je snadno užívat při práci. Správci mohou tyto aplikace publikovat přímo v Teams knihovně aplikací své společnosti a díky tomu je zpřístupnit i ostatním uživatelům.
Připnutí aplikací
Připněte si často užívané aplikace vytvořené v Power Apps do levé navigační nabídky Teams a poskytněte tak uživatelům snadný přístup k nim.
Spouštěče s Power Automate
Power Automate umožní uživatelům vytvořit nové druhy automatizovaných pracovních postupů v rámci Teamsů. Spouštěčem workflow může být například přidání nového člena do týmu.
Karty Power BI
Interaktivní karty Power BI v rámci konverzací na Teamsech pomůžou uživatelům rychle najít a provádět akce na svých datech.

Na Microsoft Ignit byly zveřejněny inovace i v dalších aplikacích. Sledujte naše aktuality, kde vás o nich budeme dále informovat.

 

Kategorie

Reference

Poptávka