Chaos a nepořádek v cloudových úložištích je minulostí. Přichází Copilot pro OneDrive

Není tajemstvím, a naše zkušenosti to potvrzují, že třídění, ukládání a zejména pak vyhledávání souborů a informací je pro mnoho lidí stále výzvou. To se ale změní. Společnost Microsoft avizovala přidání nástroje Microsoft Copilot do prostředí OneDrive (podrobněji zde). Užitečný AI asistent se stane vaší pravou rukou v úložném prostoru již koncem dubna. S čím vším vám pomůže? 

 

Copilot ve OneDrive doslova změní způsob vaší práce  

Copilot vám bude po ruce nejen ve webovém prohlížeči v prostředí OneDrive, ale i v Microsoft Teams nebo ve vašem zařízení v průzkumníkovi souborů OneDrive a SharePoint. Co umí? 

Prohledá soubory a dokumenty 

Požádejte ho třeba, aby vám vyhledal, co se událo za dobu vaší dovolené. Zjistí pro vás, jak pokračoval projekt nebo které dokumenty jak, kdy a kým byly změněny či doplněny. Pomůže vám k rychlé orientaci a aktualizaci v oblasti, která vás právě zajímá. 

Shrne informace 

Copilot vám na požádání analyzuje a zpracuje soubory od těch nejjednodušších až po ty obsáhlé. Stačí mu zadat potřebná kritéria. Ze zdrojových dat pro vás pak připraví prodejní statistiky, porovná dovednosti uchazečů o zaměstnání z jejich životopisů nebo poskytne souhrn z mnohastránkových publikací. 

Vytvoří vám základní obsah 

Získaná data vám Copilot rovnou podle zadání sestaví do tabulek, grafů, dokumentů nebo prezentací. Pomůže vám připravit například prodejní nabídku. Vy si pak již jen doplníte a upravíte, co potřebujete. 

Navrhne pro vás vylepšení 

Požádejte Copilota o revizi výstupů, nápadů nebo plánů. Dokáže vaši práci například doplnit, vylepšit formulace nebo upřesnit data. Poskytne vám kontrolu i inspiraci. 

Copilot pro OneDrive a další důležité informace 

Licence: Tento užitečný nástroj bude k dispozici každému uživateli s licencí Copilot for Microsoft 365.  

Zabezpečení a legislativní soulad: Společnost Microsoft zajišťuje, že Copilot dodržuje standardy bezpečnosti, dodržování předpisů a ochrany osobních dat stanovené pro Microsoft 365, což je důležité,  pokud zejména nakládáte s citlivými nebo důvěrnými informacemi. 

Jazyková kompatibilita: Copilot ve OneDrive je již připraven pro práci v mnoha jazycích, od konce dubna i v češtině.  

Typy souborů: Ani tady nemáte mnoho omezení. Copilot pracuje s širokou škálou různých typů souborů, z těch nejpoužívanějších jsou to Word, Excel, PowerPoint apod. 

Ptejte se nás na vše v oblasti Microsoft 365 a využití nástrojů Microsoft Copilot. Rádi vám s tím pomůžeme. Projděte si dále naše Služby a poradenství k Microsoft 365 

Kategorie

Reference

Poptávka