Bezpečně odkudkoliv

/ Windows Virtual Desktop

Nastávají situace, kdy potřebujete zajistit přístup uživatelů k firemní aplikaci z internetu, a přitom neohrozit bezpečnost nebo její propojení s ostatními firemními systémy.

Důvody mohou být různé, například se nejedná o aplikaci, kterou lze obsluhovat pomocí internetového prohlížeče. Nebo aplikace je staršího data a máte obavy z její zranitelnosti. Další z častých scénářů je případ, kdy pro vás pracují externí pracovníci nebo zaměstnanci na zkrácený úvazek z domova a pro přístup chtějí využívat svá zařízení.

Ani v jedné z výše popsaných situací není zajištění bezpečného přístupu jednoduché a ideálním řešením je použití vzdáleného přístupu.

Windows Virtual Desktop

Nejlepší cestou je využít hotového řešení Windows Virtual Desktop, kdy si v cloudu snadno zprovozníte kompletní prostředí pro běh aplikací včetně přístupu k dokumentům a ostatním datům. Aplikace v takovém případě běží ve virtualizovaném prostředí cloudu, odkud ji snadno a bezpečně propojíte do lokální sítě. K uživatelům se pak přenáší pouze obraz celé plochy nebo konkrétní aplikace. Nazpět do cloudu putují povely (zjednodušeně pohyby a klikání myší či psaní na klávesnici). Uživatel v případě spuštění konkrétní aplikace téměř nerozezná, že pracuje ve vzdáleném prostředí.

Na to, jak to celé funguje, se můžeme spolu podívat.

Pokud chcete vědět, jak nejen tuto, ale i další funkčnosti kolem bezpečnosti běžně využívat v každodenní praxi, podívejte se na náš páteční podcast na kmits.cz/365yt.

Nebo se zaregistrujte k odběru článků zde a další tipy vám budou chodit do vaší e-mailové schránky (samozřejmě jde odběr opět i jednoduše zrušit).

 

Tým Konica Minolta IT Solutions Czech

kmits.cz/li

Kategorie

Reference

Poptávka