Jak na to: Microsoft Secure Score

/ Secure Score

Téma bezpečnosti v  IT je velmi komplexní téma, proto potřebujete mít přehled svého zabezpečeníkroků, které je nutné ještě udělat, abyste svou organizaci zabezpečili v maximální možné úrovni a naplno využili bezpečnostních funkcí a služeb Microsoft 365 a Azure. 

Microsoft Secure Score

Právě pro vás připravil Microsoft nový produkt s  názvem Microsoft Secure Score. Jedná se o číselné shrnutí vaší úrovně zabezpečení založené na konfiguraci systému, chování uživatelů a dalších měřeních souvisejících sbezpečností.  

Secure Score Center pomocí jednoduché číselné metriky vyhodnocuje bezpečnostní nastavení, zobrazuje důvody, proč bylo hodnocení zvýšeno, nebo sníženo, ale hlavně nabízí rady a postupy, jak zabezpečení zlepšit. 

Pomocí přehledů a úkolů s prioritami určenými podle hrozeb můžete zjistit, kde byste své zabezpečení měli vylepšit. Aplikace za vás zjistí stav zabezpečení v oblastech identit, zařízení, informací, aplikací a infrastruktury.  

Vy pak jen sledujete skoré své organizace v průběhu času a můžete jej porovnat. Jednoduše tak identifikujete způsoby, jak by se dalo zabezpečení firmy vylepšit. Pomocí poskytnutých informací posoudíte sami výhody, náklady a možný potenciální dopad na uživatele a procesy, které jsou nezbytné k implementaci jednotlivých doporučení v rámci firemního prostředí. 

Pomocí historických dat můžete sledovat a udržovat zvyšování bezpečnosti ve své organizaci, identifikovat propad a poskytovat hlášení managementuPokroky, které děláte na cestě k lepšímu zabezpečení svého prostředí, můžete jasně demonstrovat pomocí měřitelných dat. 

Podívejte se na video níže, kde se dozvíte, jaké parametry Microsoft Secure Score kontroluje: 

Pokud chcete vědět o této oblastí více, podívejte se na náš páteční podcast na kmits.cz/365yt.
Nebo se zaregistrujte k odběru článků zde a další tipy vám budou chodit do vaší e-mailové schránky (samozřejmě jde odběr opět i jednoduše zrušit).

 

Tým Konica Minolta IT Solutions Czech

kmits.cz/li

Kategorie

Reference

Poptávka