Microsoft rychle inovuje, aktualizuje a vydává nové produkty a řešení, což může ztěžovat přehled v dostupných technologiích. Ale právě díky tomuto tempu inovací nás technologie společnosti Microsoft posouvají v  produktivitě a efektivitě významně vpřed. 

Microsoft Power Platform

Jednou z největších nových oblastí, o kterých ještě hodně uslyšíte, je Power Platform. Pomocí jejích komponent Power Apps, Power BI, Power Automate a Power Virtual Agent můžete přizpůsobit, rozšířit a vytvořit aplikace, které potřebujete, a odemknout tak potenciál Office 365 a Dynamics 365.  

Tedy využít ty technologie, které jsou vám dnes již dostupné a jsou součástí vašich licenčních programů. Možná o nich ještě nevíte, možná jen nevíte, jak je využít, a možná jen potřebujete prvotní impuls a inspiraci, abyste rozvinuli jejich i svůj potenciál naplno. 

Právě vám jsme věnovali vhled do této platformy. Naučit se ji používat můžete na portálu Microsoft Learn nebo na našich workshopech „Jeden den s Power platformou“, „Power Apps in a day“, „Power Automate in a day“, „Power BI in a day“ či „Power Virtual Agent in a day“. 

Pokud jsme vás inspirovali již dost a máte jasnou vizi, jak tyto technologie konkrétně využít, ale chybí vám jistota, zda to zvládnete sami, máme pro vás řešení ve formě hackathonu. 

A co to vlastně je ten hackathon? 

Výraz hackathon vznikl spojením slov hack a maraton. Přičemž hack označuje činnost spojenou se zkoumáním limitů nebo možností programovatelných systémů a marathon je výrazem pro dlouhou, vytrvalostně náročnou činnost. Již z názvu tedy vyplývá hlavní smysl hackathonu (někdy také codefest), kterým je snaha o nalezení inovativního řešení či nového pohledu na věc. V praxi to znamená, že se sejde parta lidí, která se na předem určený čas zavře do jedné místnosti a nepřetržitě pracuje na společném projektu.  

Cílem hackathonu je skupinu chytrých hlav soustředit nad jedním konkrétním problémem a pokusit se ho společně vyřešit. Náš specialista se po dobu hackathonu stane součástí vašeho týmu. Nejen že přiloží ruku ke společnému dílu, v  průběhu práce také nasměruje společné snažení ke správnému cíli, pomůže s  návrhem řešení, vysvětlí, jak se vyvarovat častých chyb a jakou technologii je nejlepší využít pro řešení daného zadání. 

Procvičíte si vzájemnou interní komunikaci mezi vašimi byznys lidmi (jako zadavateli) a  IT odborníky (jako řešiteli). I v  tom vám náš specialista pomůže a vy tak mimo hotovou aplikaci projdete i teambuildingem. Získané zkušenosti pak využijete v  dalším rozvoji aplikace a při tvorbě dalších. 

Pokud chcete vědět, jak tuto, ale i další funkčnosti kolem #PowerPlatform běžně využívat v každodenní praxi, podívejte se na podcast níže. 

Klikněte na „Nastavit připomenutí“ na YouTube, aby vám před začátkem premiéry přišla notifikace.

Zaregistrujte se k odběru článků zde.

Tým Konica Minolta IT Solutions Czech

kmits.cz/li

Kategorie

Reference

Poptávka