Autor: Michal Princ (Consultant Business Development, Konica Minolta IT Solutions Czech)

Chcete se ubránit hackerům? Školte své zaměstnance. Proč je to důležité a jak to zvládnout?

Člověk je nejzranitelnější článek kyberprostoru

Jak všichni víme, největší riziko je v lidech, jejich identitě nebo heslech. Dnes a denně čteme o hacknutých identitách nebo pokusech o prolomení hesla. Tyto základní útoky dnes většinou zastanou roboti nebo umělá inteligence. Tomu, co tady dokáže AI a tzv. DarkGPT, se dnes věnovat nebudu. Slibuji ale, že se k tomu vrátím v některém z příštích příspěvků.

Proč se vyplatí školit kyberbezpečnost?

Víme, že 90 % útoků cílí na zaměstnance a koncové uživatele. Právě to je hlavní argument, proč byste se měli IT bezpečnostním školením věnovat. To se mi to jednoduše povídá, říkáte si. Jenže! Kdo z IT pracovníků má ve vaší firmě čas školit 2x ročně kyberbezpečnost? V menší firmě se to asi ještě dá zvládnout, ale někde jsou to školení pro stovky a více zaměstnanců. Co s tím?

Jak školit? Na výběr je hned několik variant.

Můžete si pronajmout společnost, která pro vás pravidelná kybernetická školení bude dělat.

Nebo, a to je lepší alternativa, využijete licence Microsoft 365 (E5). Stačí pro jednoho člověka, školitele. V portálu Microsoft Security pak naplánujete tolik školení, kolik jen budete chtít. Na výběr máte z přibližně 80 témat pokrývajících všechny oblasti IT, např. klasicky phishing, ale i sociální sítě, wifi a vše, s čím by uživatelé mohli přijít do kontaktu.

A kdyby vám tato připravená školení nestačila, jsme tady my. Pomůžeme vám s proškolením uživatelů nejen v oblasti bezpečnosti s využitím nástrojů Microsoft Security. Posílíme vás i v běžném používání všech produktů, nástrojů a služeb v prostředí Microsoft 365.

Zkrátka, školte kyberbezpečnost. A když budete potřebovat pomoc, náš specializovaný bezpečnostní tým je vám k dispozici.

Připravujeme a mohlo by se vám hodit:

  • Série online workshopů na téma Microsoft Security (prostředí Microsoft 365 a Azure)
  • Semináře pro management a vedoucí pracovníky firem na téma Microsoft Security

Sledujte nás na LinkedIn a přihlaste se k odběru novinek, aby vám nic neuniklo.

Kategorie

Reference

Poptávka