Téma Microsoft Power Platform a ukázky konkrétního využití v praxi jste mohli vidět na největším nákupním festivalu v Evropě eBF 2024. Pojďme si připomenout, co vše může přinést každé firmě v každém oboru, nejen v oblasti Procurement Managementu.

Shrnujeme pro vás to nejzajímavější z přednášky Romana Bergera (Solution Architect and Team Leader, DIM Power Platform, Konica Minolta) na téma Plánování nákupních aktivit a Data Management s podtitulem AI mění praxi nákupu.

Pokud chcete začít Power Platform rychle používat, ale nevíte, jak na to, přihlaste se na náš Power Platform Inspire webinář ve čtvrtek 26. 9. od 13:00 hod. Registrujte se zde.

 

Silné nástroje v synergii a bez velkého programování

Co tedy přesně firmám přináší Microsoft Power Platform a v čem vás posílí? Poskytuje vše, co potřebujete pro vývoj a přizpůsobení svých podnikových systémů a byznys aplikací na jednom místě. Dává vám široké možnosti automatizace a digitalizace i bez větších znalostí programování, tedy v režimu low-code / no-code.

Nosné pilíře jsou:

  • Power Apps – tvorba aplikací
  • Power Automate – automatizace
  • Power BI – datová analýza a reporting
  • Page pages – webové portály
  • Copilot studio – chatboti a AI
  • Dataverse – datové uložiště
  • Datové konektory
  • AI builder

Každý z uvedených nástrojů je sám o sobě velmi silný, ale teprve jejich spojením vznikají opravdu synergická řešení. Vše navíc nativně napojíte na další produktové řady z rodiny Microsoft, jako jsou Dynamics 365, Microsoft 365 a Azure.

Připravené a spolupracující aplikace pro rychlé řešení všech vašich požadavků

Vývoj každého řešení probíhá za pomoci sady připravených nástrojů. Díky tomu dokážete rychle vyřešit všechny požadavky. A pokud potřebujete pomoci, stejně rychlá je naše schopnost vaše zadání reflektovat a dodat.

Aplikace postavená za pomoci Power Power nikdy není samostatně stojící takzvaně „na zelené louce“. Jedná se o komplexní řešení vycházející z robustního ecosystému nástrojů Microsoftu, které si dokážou velmi dobře pomáhat. Pokud celé prostředí Power Platform dobře znáte, orientujete se v jednotlivých nástrojích a máte s jejich využitím řadu praktických zkušeností, je to velká výhoda.

Můžete to zvládnout sami. Pomůžeme vám s rozjezdem Power Platform ve vaší firmě cestou workshopů, konzultací nebo vývoje na míru. Náš specializovaný tým je vám plně k službám, podívejte se na Poradenství v oblasti Microsoft Power Platform.

Jak můžete využít Microsoft Power Platform ve své firmě

Power Platform umožňuje automatizovat a digitalizovat firemní procesy v mnoha oblastech. Není to jen o úspoře času a efektivitě, ale také o snížení chybovosti a zajištění vyšší spolehlivosti vašich dat a procesů. Na eBF nákupním festivalu jsme vám představili několik příkladů využití například ve schvalovacích procesech, doplnění údajů o firmě z veřejných rejstříků nebo automatické ukládání příloh z e-mailů. A to byl jen střípek z celé šíře možností, jak si usnadnit každodenní pracovní agendu.

Nástroje Power Platform posílené o AI jste pak mohli na naší stage i stánku eBF 2024 vidět v praxi nákupního managementu také třeba v oblastech:

  • Tvorba nákupních strategií a risk managementu
  • Plánování nákupních aktivit a data management
  • Průzkum trhu a realizace nákupních aktivit
  • Identifikace dodavatelů
  • Transakční proces a uzavření smlouvy
  • Reporting a optimalizace nákupních procesů

Konkrétní přínosy využití Power Platform ve své firmě uvidíte zejména v oblastech vyšší efektivity, kterou přináší automatizace rutinních činností a procesů. To se odráží také v minimalizaci lidských chyb, vyšší přesnosti a spolehlivosti. Úspora času pak znamená rychlejší plnění úkolů a snížení nákladů spojených s manuální prací. Snadnější a přehlednější přístup k datům a pokročilejší analytické nástroje podpoří vaše rozhodovací procesy.

Stále více firem se obrací k personalizovaným řešením, která lze škálovat podle aktuálních potřeb a vývoje. A je to právě flexibilita, která je jedním z hlavních důvodů, proč je Microsoft Power Platform stále více populární mezi podniky všech velikostí.

Power Platform v akci: praktické ukázky využití

Pro vaši přesnější představu, přejděme k demonstraci využití nástrojů Microsoft Power Platform na příkladech z nákupní praxe, které jsme vám blíže představili na eBF festivalu.

Pokud jste naši prezentaci na festivalu neviděli nebo si ji chcete připomenout, rádi vám představíme Power Platform na míru potřebám vaší firmy.  Jsme připraveni pomoci vám s implementací a využitím všech možností, které Microsoft Power Platform nabízí. Kontaktujte nás.

Připravujeme také praktický inspirativní webinář Power Platform Inspire. Přihlaste se k odběru našich novinek a sledujte nás na LinkedIn, ať vám nic neunikne a můžete se včas zaregistrovat.

Ukázky aplikací postavených na Power Platform

Tvorba Procurement Plan Aplikace
Představte si aplikaci, která eviduje nákupní požadavky a sleduje jejich životní cyklus. Takovou lze snadno vytvořit. 

Power Platfom nám, kromě tisíce dalších věcí, umožňuje vytvářet tabulky.  S pomocí Power Apps pak nad nimi můžeme stavět aplikace za pomoci ukládání záznamů pro efektivní správu dat. Výsledná aplikace nabízí grafický design, vyhledávání, export do Excelu a další standardní funkčnosti, které výrazně zjednodušují správu nákupních procesů.

AI v aplikaci Procurement Plan

Přímo v aplikaci využijete prvky AI v podobě Copilota. Zde v Procurement aplikaci je jeho hlavní funkcí zatím poskytování generativních odpovědí. To znamená, že Copilot pracuje s daty ve vaší databázi a dle toho vám poskytuje odpovědi. Můžete se ho například zeptat, kolik nákupních aktivit je aktuálně ve výběrovém řízení.

Obecně v Power Platform vám pak Copilot dokáže pomoci i při tvorbě procesů. Popíšete mu, co potřebujete a on vám vygeneruje základní návrh Power Automate Cloud Flow.

Tímto způsobem lze z dostupných dat vytěžit maximum a přinést do nákupního procesu další úroveň efektivity.

Příklady automatizace firemních procesů s Power Automate

Doplnění údajů o firmě z rejstříku:
Ušetří vám čas a minimalizuje chyby při ručním zadávání. Stačí zadat IČO společnosti, a Power Automate se postará o zbytek. . Vizualizaci dat ve formuláři pak zajistí Power Apps. 

Schvalovací procesy
Ty jsou často zdlouhavé a náchylné k chybám. Power Automate umožňuje automatizovat tyto procesy pomocí nástrojů jako Microsoft Teams, kde lze nastavit notifikace a automatické připomínky pro rychlé odsouhlasení dokumentů.

Microsoft Teams nejen na schůzky
Představte si scénář, kdy máte stanovený termín pro dodání technické dokumentace od zadavatele (Business partnera). Pokud se tento termín blíží a dokumentace stále není doručena, Power Automate vás automaticky upozorní prostřednictvím notifikace v Microsoft Teams. Žádný termín nezůstane opomenut a veškerá komunikace bude včasná a efektivní.

Integrace na Sharepoint
Díky integraci Power Automate a prostředí SharePoint lze automaticky vytvářet složkovou strukturu podle předem nastavených pravidel. Tím je eliminován chaos ve složkách. Dokumenty vkládáte jednoduše do předem připravené struktury. Nemusíte se tedy zabývat tím, jak pojmenovat složky nebo kam je zařadit. To vám výrazně šetří čas a zjednodušuje správu dokumentů.

Všechny tyto ukázky ve vzájemně propojených procesech nákupního managementu vám představil náš specialista Roman Berger, Solution Architect and Team Leader, DIM Power Platform, Konica Minolta.

Jak začít s Power Platform ve své firmě a dál ji naplno využívat?

Microsoft Power Platform je klíčovým nástrojem pro digitální transformaci a zefektivnění mnoha procesů. Rádi vám pomůžeme využít plný potenciál nástrojů, které nabízí a připravit vaši firmu na budoucnost.

Pokud se chcete dozvědět více a začít využívat Power Platform pro své potřeby, neváhejte nás kontaktovat.

Hodit se vám mohou také naše workshopy Jeden den s Power Platform nebo Hackaton pro plné využití potenciálu Power Platform nebo naše služby pro vývoj vlastních aplikací na míru.

Nenechte si ujít také připravovaný online workshop Power Platform Inspire, který vám pomůže ještě lépe poznat a zorientovat se v celé šíři možností využití jednotlivých nástrojů. Sledujte naše novinky.

Náš Power Platform tým Konica Minolta IT Solutions Czech je vám k službám.

Kategorie

Reference

Poptávka