Co vše je Microsoft 365

Ohlédnutí Konica Minolta za akcí eBF 2024 – AI mění praxi nákupu

Červnový největší nákupní festival v Evropě eBF 2024 je za námi a my děkujeme, že jsme mohli být u toho a předat vám praktické informace ze světa technologií. Cílem bylo, aby se vám v této sféře snáze a lépe pracovalo. A protože informací bylo hodně, připomeňte si s námi to nejdůležitější, co zaznělo a mohlo by se vám hodit.

Prezentace eBF týmu Konica Minolta a vše, s čím vám můžeme pomoci v oblasti Procurement Managementu, si můžete projít na stránce Informační systémy a technologie pro obor Řízení nákupu a zakázek. A pokud nemáte čas vše pročítat a procházet, rovnou nás kontaktujte a zeptejte se na vše, co vás zajímá.

Sérii navazujících článků začínáme tématem Jak více a efektivněji využívat nástroje a služby Microsoft 365, které již máte ve svém předplatném k dispozici. Ve spojení s užitečným AI pomocníkem v podobě Microsoft Copilot.

Na konferenci eBF vám téma představil Michal Barč

„AI je jako dobrý nákupčí. Nikdy nezapomene na detaily. Vždy hledá způsoby, jak zlepšit výsledky. A s nástroji jako Microsoft 365 je z něj super schopný týmový hráč.“

Co vše dnes ve firmách pokrývá prostředí Microsoft 365

Zatímco dřívější Office 365 pro mnohé představoval jen kancelářský software, platforma Microsoft 365 toho poskytuje mnohem více. Komplexní sada nástrojů umožňuje firmám efektivně spravovat všechny aspekty jejich digitálního prostředí.

Podívejte se na naše kompletní služby a workshopy k Microsoft 365.

Schůzky, e-maily a plánování úkolů v dokonalé souhře

Vaše poštovní schránka v Microsoft Outlook je propojená s kalendářem i s plánováním schůzek či úkolů v Microsoft Teams nebo s interním prostředím pro komunikaci a spolupráci Viva Engage. Rychleji a snáze zvládáte odpovídat na e-maily, sdílet dokumenty a současně na nich pracovat spolu s kolegy, plánovat a propojovat online schůzky a videokonference, spolupracovat na úkolech a hlídat termíny.

Microsoft Teams je vaší centrální platformou pro chaty a videokonference. Během virtuálního meetingu s účastníky spolupracujete v reálném čase. Sdílíte obrazovku, prezentaci nebo jednotlivá okna svého pracovního prostředí tak, jak potřebujte. Jedním kliknutím spustíte automatické nahrávání nebo automatický přepis. Komunikaci a spolupráci v týmu i externě dnes můžete zvládnout rychleji a s lehkostí.

Novinky pro vaši kreativitu, produktivitu, práci s daty i reporting

Kromě neustálých vylepšení a doplňků, je to nyní především užitečný AI pomocník Microsoft Copilot, který dává vašim pracovním dnům zcela nový rytmus. Jakmile začnete v kancelářských aplikacích typu Word, Excel nebo Power Point využívat Copilota, svou práci si pak bez něj už nedovedete představit.

Největší změny za poslední rok?

Microsoft Copilot vám například ve Wordu nyní pomáhá při psaní a úpravách dokumentů, v Excelu pak usnadňuje analýzu dat i tvorbu vizualizací. Při práci v PowerPointu zase pomáhá vytvářet prezentace na základě vašich jednoduchých pokynů. I v Outlooku využijete Copilota zejména přehled ve své poště, pomůže vám s tvorbou odchozích e-mailů i například se shrnutím příchozích zpráv. V prostředí Microsoft Teams vám Copilot pomůže plánovat a řídit schůzky, shrne pro vás důležité chaty a dokumenty, pomůže vám s přípravou na meeting, se sledováním aktivit a úkolů, zkrátka komplexně podporuje veškerou spolupráci s dalšími účastníky. ​

Pak je tady aplikace Microsoft Loop, která vám poskytuje flexibilní pracovní plochu pro spolupráci na projektech. Integruje pro vás různé nástroje a aplikace Microsoft 365, jako jsou Microsoft Teams nebo Planner, a poskytuje jednotné prostředí pro sdílení informací, dokumentů a dalších zdrojů.

Copilot v Loopu významně podporuje celkovou produktivitu vaší společnosti. Eliminuje manuální vytváření a úpravy stránek. Pomáhá vám soustředit se na klíčové aktivity. Copilot automaticky shrne a poskytne členům vašeho týmu vše potřebné k dosažení společných cílů. Snáze a rychleji tak pracujete na společném projektu až k úspěšné realizaci.

Microsoft Teams prošel nyní rozsáhlou aktualizací a je doslova nabitý řadou nových užitečných funkcí. Společnost Microsoft uvádí, že nová verze je dvakrát rychlejší, spotřebuje o 50 % méně paměti a poskytuje modernizované, intuitivnější rozhraní. I tady pro vás pracuje umělá inteligence v podobě Copilota a Intelligent Recap. Zaměřuje se na vyšší efektivitu ve vaší komunikaci a spolupráci, ať už jde o chaty nebo schůzky. Nabízí také širší možnosti propojení s externími partnery a podporuje více účtů současně.

Hlavní výhody pro firmy i jednotlivce:

  • Zvýšení rychlosti pro spouštění aplikace a připojování ke schůzkám.
  • Zjednodušení intuitivního rozhraní a snížený počet kliknutí potřebných k provedení akcí.
  • AI technologie v podobě Copilota a Intelligent Recap.
  • Flexibilita díky snadnější komunikaci s externími spolupracovníky a podpora více účtů najednou.

S Microsoft Teams a jeho optimálním využitím ve vaší organizaci vám rádi pomůžeme. Projděte si bližší informace v letáku Adopce Microsoft Teams a kontaktujte nás.

Za vaši pozornost stojí rozhodně i Microsoft Viva, platforma, která se stala klíčovým nástrojem pro transformaci organizací poháněných AI. Nové funkce zahrnují například Copilot Dashboard, který sleduje a hodnotí využití Copilota, a integraci Viva Insights pro personalizované reporty a přehledy​.

Novinek je zkrátka stále hodně a abyste stíhali vše sledovat, potřebovali byste ve své firmě zřídit novou profesi. Naštěstí vám na to stačí služby partnera společnost Microsoft s odbornou certifikací. My takovým jsme. O všem se včas dozvíte, pomůžeme vám se zavedením novinek ve vaší firmě i se zaškolením zaměstnanců. Stručný přehled těchto služeb uvádíme v našem letáku Podpora provozu Microsoft 365.

Kompletní přehled, s čím vším vám v oblasti Microsoft 365, najdete na stránce Služby a poradenství k Microsoft 365 s Konica Minolta IT Solutions

Bezpečnost, chráněná úložiště, kontrola nad sdílením a přístupy

Microsoft 365 přináší pokročilé bezpečnostní mechanismy, které zajišťují ochranu dat a bezpečné sdílení dokumentů. Klíčovými prvky jsou zabezpečení úložišť OneDrive a SharePoint, včetně SharePoint Premium, a integrace s Microsoft Defender.

Služby OneDrive a SharePoint vám poskytují šifrování uložených i přenášených dat, pokročilé funkce pro správu přístupu nebo například automatické rozpoznání a označení citlivých údajů. SharePoint Premium pak nabízí také podrobné auditní záznamy a další bezpečnostní prvky.

Microsoft Defender pak zajišťuje ochranu proti kybernetickým hrozbám typu ransomware, malware a proti phishingovým útokům. Detekuje a reaguje na bezpečnostní incidenty v reálném čase. Minimalizuje tak riziko úniku dat a narušení provozu vaší společnosti.

V souladu s legislativou NIS2, GDPR i s interními předpisy 

Uvedené nástroje a služby jsou důležitou součástí vašeho Microsoft 365 pro nastavení a dodržování pravidel, předpisů a firemní politiky. Zahrnují zabezpečení úložišť a práce se soubory, přístupy do zařízení a jednotlivých aplikací, ochranu dat pomocí Microsoft Information Protection, monitoring a ochranu citlivých informací. Jejich cílem je pomoci vám s plněním complinace požadavků typu GDPR a směrnice NIS2 a se všemi stávajícími i budoucími právními předpisy. 

Využijte své Microsoft 365 naplno s Konica Minolta

Pokud již Microsoft 365 ve své firmě máte, využijte plně a efektivně vše, co nabízí. Pro komplexní adopci nástrojů a služeb potřebujete uskutečnit jen pár kroků. O tom více v příštím článku.

Aby vše proběhlo hladce, rychleji a bez starostí, jsou vám k dispozici naše odborné služby. Pomůžeme vám s adopcí, migrací do cloudu, nastavením, zabezpečením a zaškolením všech uživatelů i vašich IT specialistů. Zeptejte se nás.

Shrnujeme pro vás to hlavní k inovacím v prostředí Microsoft 365. Co vše dnes máte ve svých nejen Office aplikacích k dispozici jste mohli vidět přímo v ukázkách na festivalu eBF. Den manažera nákupu s využitím nástrojů a služeb Microsoft 365 je inspirací pro všechny profese. Vše si připomeneme v dalších příspěvcích na našem blogu i na LinkedIn.

Sledujte další novinky ze světa Microsoft 365, Microsoft Security a dalších technologií pro firmy a organizace.

Projděte si také:

Ucelený přehled nástrojů a služeb Microsoft 365 s Konica Minolta

Zabezpečení a ochrana vaší firmy s Microsoft Security

Služby pro adopci Microsoft Copilots

Kategorie

Reference

Poptávka