Práci po dovolené zvládnete snáze s pomocí Microsoft 365

/

Prázdniny pomalu končí a s nimi i čas dovolených. Čas v kruhu rodiny a přátel, kdy jste mohli na chvilku zapomenout na starosti všedních dní a načerpat novou energii. Vracíte se ke své práci a potřebujete navázat tam, kde jste přestali před odjezdem na prázdniny. Zorientovat se ve všem, co se událo v době vaší nepřítomnosti. Plná poštovní schránka a řada úkolů vám na klidu nepřidá. Co s tím? 

Postavte se tomu čelem. Nástroje a služby Microsoft 365 vám pomohou. Doslova s přehledem zvládnete vše, co potřebujete. Nastartujte znovu potřebnou produktivitu i kreativitu. Máme pro vás pár tipů, jak na to. 

Utřiďte si agendu s Microsoft To Do 

Stanovte si priority. Začněte seznamem úkolů, které vyžadují vaši okamžitou pozornost. S využitím aplikace Microsoft To Do si nastavte si připomínky a upozornění. Vyhnete se tak chaosu, neunikne vám nic důležitého a postupně vyřešíte vše, co je třeba. 

Nejdůležitější e-maily na prvním místě s Microsoft Outlook 

Chytrá funkce Focused Inbox vám pomůže třídit doručenou poštu na „to důležité“ a „to ostatní“. Využijte ji a jednoduše si udělejte pořádek ve své e-mailové schránce. Nastavte si pravidla pro automatické třídění zpráv s nízkou prioritou do složek. A nezapomeňte si naplánovat konkrétní časy, kdy se budete moci e-mailům věnovat. Neřešte vše za běhu a sporadicky. Můžete se tak plně soustředit na další pracovní záležitosti. 

Všechny nápady a poznámky si rychle uložte s Microsoft OneNote 

OneNote je vaším pomocníkem, abyste si mohli vše poznamenat na jednom místě, ať už jsou to skvělé nápady, připomínky, poznámky nebo jiné důležité informace. Stejně jako další kancelářské aplikace Microsoft 365 se synchronizuje mezi zařízeními, takže vše máte stále po ruce na svém telefonu, tabletu nebo notebooku. Co že jste to ještě chtěli udělat? Nemusíte vše nosit v hlavě, aplikace OneNote vám to ulehčí. 

Spolupracujte snadno a efektivně s Microsoft Planner 

Pracujete v týmu? Pak je Microsoft Planner tím pravým spojencem, abyste společně zvládli každý projekt. Za pomoci přehledné nástěnky a evidence úkolů máte pod kontrolou celý průběh vašeho plánu a vidíte, co je ještě potřeba pro dotažení k úspěšnému cíli.

 

Komunikujte na jednom místě s Microsoft Teams

 Chatování, online schůzky, telefonáty, sdílení dokumentů a společná práce na nich. To vše zvládnete na této oblíbené platformě. Plánování meetingu se svým týmem a dalšími zainteresovanými stranami máte stále na očích, ať jste kdekoliv. I během své nepřítomnosti vidíte všechny aktualizace a změny. Po dovolené se tak nevracíte do „neznámých vod“. Víte o všem podstatném, co se ve vašem týmu děje.

Co se opakuje, automatizujte s Microsoft Power Automate 

Aneb proč to dělat složitě, když to jde jednoduše? Nastavte si pracovní postupy pro opakované procesy. Úkoly typu zadávání a ukládání dat, e-mailová upozornění nebo schvalování a oběh dokumentace a mnoho dalších nemusíte dělat ručně. Ušetříte si tak práci, čas a zvýšíte produktivitu. 

Dejte si pauzu, když je třeba. Připomene vám ji Microsoft Viva Insights. 

Den je někdy hektický, problémy se nakupí a mnozí často nestihnou ani oběd nebo kávu s kolegy. Abyste mohli své schopnosti v práci naplno uplatnit, potřebujete si udržet stálý pracovní rytmus, aniž byste u toho vyhořeli. Viva Insights je nástroj, který sleduje a vyhodnocuje vaše pracovní návyky. Dle toho vám pak navrhne optimální čas na přestávku. Využijte tento čas, jak vám zrovna vyhovuje. Protáhněte se, projděte se nebo si zajděte pro svůj oblíbený nápoj do kuchyňky. Práce vám pak půjde lépe.

Microsoft Viva Insights nahled

Seznamte se s Microsoft 365 Copilot a AI nové generace 

Ponořit se po dovolené do práce snáze vám navíc pomohou novinky v podobě Microsoft 365 Copilot a zapojení umělé inteligence nové generace, které nedávno představila společnost Microsoft na konferenci Inspire 2023. Více si o nich můžete přečíst v našem článku Konference Microsoft Inspire 2023 oznámila novou éru AI i ve světě podnikových technologií. 

Aby Microsoft 365 sloužil přesně vašim potřebám 

Prostředí Microsoft 365 toho poskytuje samozřejmě mnohem více a rychle se rozrůstá. Již dávno to nejsou jen kancelářské aplikace dříve známe jako Office 365 zahrnující Word, Excel nebo Power Point. Kromě uvedených jsou vám k dispozici další služby typu SharePoint, OneDrive, Booking, Power Apps, Power Vitrual Agent, Power BI, Stream, Viva… S množstvím aplikací navíc máte k dispozici další širokou paletu nástrojů pro správu, dohled a zabezpečení dat, identit uživatelů a koncových zařízení.   

Jak se v tom všem vyznat? Můžete si postavit, proškolit a certifikovat vlastní specialisty. Nebo využijte náš zkušený tým, naše služby a workshopy. Pomůžeme vám: 

  • analyzovat současnou situaci  
  • přejít bez komplikací na Microsoft 365   
  • adoptovat řešení Microsoft 365 a proškolit pro práci s ním vaše zaměstnance   
  • nastavit, monitorovat a spravovat potřebné oblasti  
  • vše kompletně zabezpečit  

Neváhejte kontaktovat náš tým specialistů pro tuto oblast. Dáme vám potřebné know-how k vašemu řešení Microsoft 365 přesně tak, jak potřebujete. Pro vyšší produktivitu, pro lepší efektivitu, pro skvělou týmovou práci a pro klid v rámci zabezpečení.

Kategorie

Reference

Poptávka