Konference Microsoft Inspire 2023 oznámila novou éru AI i ve světě podnikových technologií

/

Nejočekávanější událostí roku je pro partnery společnosti Microsoft každoroční konference Inspire. I letos přinesla řadu velkých oznámení a nastínila, jak se bude nadále vyvíjet a měnit technologický svět pod taktovkou jednoho z největších hráčů na poli IT. Na co se můžete těšit? Zde je přehled toho nejzajímavějšího z Microsoft Inspire 2023 pro firmy a organizace.

Microsoft posouvá hranice AI

Přichází nová éra umělé inteligence? Inovace v oblasti AI přinášejí velkou podporu a řadu výhod ve všech odvětvích, pro organizace všech velikostí. Jejich cílem je usnadnit vám práci a pomáhat vaší firmě ke zlepšení efektivity, produktivity a konkurenceschopnosti. Společnost Microsoft přizpůsobuje nástroje AI práci uživatelů v souladu se svou misí, abyste dokázali více s menším úsilím.

Satya Nadella, generální ředitel společnosti Microsoft, zdůraznil transformační potenciál generativní umělé inteligence pro vytváření intuitivnějších počítačových rozhraní prostřednictvím přirozeného jazyka a správy informací.

Úspěch v této oblasti přitom bude do značné míry záviset na partnerském ekosystému, který má zajistit:

  • efektivní implementaci napříč systémem mnoha dodavatelů a datových zásobníků (tech stacks)
  • posílení připravenosti zákazníků pro práci s daty a rozvoj talentů pro práci s nástroji AI

Bing Chat Enterprise je tady a chrání vaše soukromí

Tento chatbot poháněný AI je zabudovaný do řešení Microsoft 365 a byl navržen tak, aby chránil data na úrovni firem a organizací. Zajišťuje, že vaše data zůstanou uvnitř vašeho podniku.

Bing Chat Entreprise demonstruje citlivost společnosti Microsoft na zabezpečení podnikových dat a potřeby ochrany osobních údajů. Jeho hlavním cílem je zabránit míchání uživatelských dat s webovými daty nebo jejich sdílení s Microsoftem. Je vám k dispozici již nyní, připraven k pracovnímu využití.

Zdroj: https://news.microsoft.com/inspire-2023/#photo-gallery

Microsoft 365 Copilot, vaše pravá ruka

Microsoft 365 Copilot má potenciál přinést revoluci do vašeho digitálního pracovního světa. Využívá AI založenou na GPT, která pracuje s vašimi daty v Microsoft Graph. Pomůže vám s vytvářením nabídek, powerpointových prezentací a s bezproblémovou spoluprací v prostředí Microsoft Teams.

Copilot je více než nástroj AI. Je vám komplexním asistentem. Může porozumět veškerému obsahu i kontextu v aplikacích, které využíváte každý den typu Word, Excel, PowerPoint, Outlook nebo Teams. Cena za Microsoft 365 Copilot není malá. Je stanovena na $30 za uživatele za měsíc. Získáte s ním ale hodnotu mnohem vyšší v podobě ušetřeného času, získané efektivity a kreativity. O to více energie pak můžete věnovat novým nápadům a projektům, které přinesou vaší firmě další úspěchy.

Sales Copilot, nový spojenec pro váš obchod

Vaše nabídky i pro ty nejnáročnější zákazníky budou za pomoci tohoto kopilota vznikat mnohem snáze a rychleji. Sales Copilot je integrován s daty systému CRM na platformách Salesforce, Dynamics 365 nebo jiných do aplikací Microsoft 365. Poskytuje vám automatizované informace o prodejních příležitostech, statistiky v reálném čase, například v průběhu schůzky v Microsoft Teams. Dokáže vám dokonce nabídnout potřebný kontext, když zákazník zmíní konkurenta.

Microsoft Sales Copilot rozhodně stojí za vaši pozornost. Na trh byl uveden 18. července a je vám plně k dispozici.

Zdroj: https://news.microsoft.com/inspire-2023/#photo-gallery

AI pro mapování a zlepšení firemních procesů

I oblast Power Automate Process Mining se dočkala přidání funkcí umělé inteligence. Podniky díky tomu mají příležitost lépe mapovat jejich důležité prodejní, finanční, HR a další procesy a nalézat nové cesty k efektivnímu plánování a rozhodování za využití generativní AI.

Vylepšení Azure Migrate and Modernize

Nástroje Azure Migrate and Modernize usnadňují přechod do cloudu. Nové funkce Azure Cloud Assement mají pomoci partnerům společnosti Microsoft bezpečně a bez problémů provést své zákazníky přechodem do cloudu od těch nejjednodušších až po robustní systémová řešení.

Rozšíření dostupnosti Azure Open AI

Na konferenci Microsoft Inspire zaznělo také oznámení o rozšíření dostupnosti open-source modelů Meta’s Llama 2 na platformách Azure a Windows. Služba Azure Open AI expandovala do Asie, Severní Ameriky a západní Evropy. To přináší nové možnosti pro vývojáře a programátory pracující s umělou inteligencí.

Zdroj: https://news.microsoft.com/inspire-2023/#photo-gallery

AI Cloud Partner Program bezpečně a zodpovědně

Společnost Microsoft na konferenci Inspire 2023 představila důležitou iniciativu Microsoft AI Cloud Partner Program. Ta si klade na cíl odrazovat od tzv.  “AI-washing“, kdy je ve společnosti zneužíváno slovo AI jako buzzword, aniž by byla prokázána jeho podstatná hodnotová diferenciace. Na konferenci byl zopakován závazek společnosti vést revoluci v popředí generativní umělé inteligence ze zodpovědným a bezpečným přístupem.

Zdroj: https://news.microsoft.com/inspire-2023/#photo-gallery

Aby AI pracovala i pro vás

Letošní Microsoft Inspire je za námi, přinesl řadu novinek a těšíme se na jejich využití i další rozvoj v řešení Dynamics 365, Microsoft 365 a Power Platform. Představitelé společnosti Microsoft ukázali široký potenciál digitální transformace za pomoci umělé inteligence a zdůraznili významné příležitosti pro firmy i organizace všech velikostí. Rozvoj AI přináší našim zákazníkům podporu pro nastavení úspěšné go-to-market strategie i pro navigaci a orientaci v rychle se měnícím tržním prostředí. Těšíme se na spolupráci a společně objevené cesty jejího využití v praxi.

Zároveň můžeme již předeslat, že se blíží nové plány Microsoft pro rok 2023 Release Wave 2 pokrývající řešení Microsoft Dynamics 365 v oblastech od Finance & Operations, Customer Service až po Power Apps. O tom, jaké nové nástroje a funkce můžete očekávat, vás budeme průběžně informovat. Sledujte naše novinky. Oficiální oznámení avizovala společnost Microsoft na říjen. Zde je zatím malá ochutnávka formou krátkých videí  2023 Release Wave 2 – YouTube

A potřebujete-li ihned poradit s jakýmkoliv řešením z řad produktů a služeb společnosti Microsoft na poli firemních technologií, neváhejte nás kontaktovat.

Jako zkušený a významný partner Microsoft vám umíme se vším pomoci.

 

Kategorie

Reference

Poptávka