Jak na zabezpečení identit v prostředí Microsoft 365

/

Zajímá vás, proč jsou vlastně digitální identity tak důležité? Dozvíte se to v následujících odstavcích spolu s tím, jak prací s digitálními identitami můžete významně posílit (nebo oslabit) bezpečnost vaší organizace.

Každý den trávíme téměř všichni hodně času v online prostředí. Vytváříme, nebo sdílíme citlivá data, pracujeme s penězi, nakupujeme, komunikujeme pracovně i s přáteli. Klíčem k těmto činnostem a hlavním identifikátorem je naše digitální identita. Je jasné, že je také stále cennějším a častějším cílem kyberzločinců.

Ochrana identit zaměstnanců a zákazníků má velký podíl na bezpečí celé vaší firmy. Přečtěte si, co pro to můžete udělat a jak vám s tím umí pomoci technologické nástroje Microsoft Security.

Nebo se rovnou přihlaste a podívejte na naši sérii praktických online workshopů Microsoft Security jako zásadní know-how pro bezpečí vaší firmy.

Z pohledu IT uvidíte, jak se v nástrojích pro zabezpečení Microsoft 365 a Microsoft Azure nejlépe zorientovat. S čím vším vám tyto technologie umí pomoci a jak s nimi efektivně a chytře pracovat. REGISTRACE A VÍCE INFORMACÍ.

V čem spočívá nulová důvěra

Komplexní a ucelený přístup zabezpečení, tzv. Zero Trust, je postavený na předpokladu ověřování důvěryhodnosti všech uživatelů a zařízení. Ideálně by měl být dnes již součástí každé organizace. Společnost Microsoft model Zero Trust navrhla tak, aby mohl být přizpůsobován neustále se vyvíjejícímu prostředí kybernetických hrozeb.

Abyste mohli lépe ochránit své systémy a data před kybernetickými útoky i dalšími bezpečnostními hrozbami, stojí vývoj technologií Microsoft Security na třech pilířích:

  • Explicitní ověření
    Než kdokoliv nebo jakékoliv zařízení či aplikace získá přístup ke zdrojům, musí projít ověřením a autentizací.
  • Pouze nutné a potřebné přístupy
    Minimální úroveň přístupu jen do míry potřebné pro danou práci pomáhá zamezit potenciálním škodám v případech kompromitace uživatele či zařízení.
  • Predikce a včasné odhalení rizik
    Jestliže dokážete předpokládat budoucí rizika nebo včas odhalit narušení, k nimž už došlo, lépe tomu přizpůsobíte svá bezpečnostní opatření. Míra zabezpečení vaší organizace tak získává schopnost vždy zareagovat i na nové a měnící se rizika kybernetického ohrožení.

Model zabezpečení Zero Trust vám lépe pomáhá chránit vaši společnost ve stále složitějším světě technologií. Poskytuje moderní ochranu pro hybridní pracoviště, lidi, zařízení, aplikace a data, ať se zrovna nacházejí kdekoliv.

Za zmínku stojí i závazek společnosti Microsoft chránit data a soukromí uživatelů. Ucelenou strategií a činností v oblasti technologického zabezpečení pomáhá společnost Microsoft budovat důvěru ve své služby a produkty a vytvářet bezpečné prostředí pro práci s technologiemi. Díky tomu se pak vy můžete více soustředit na inovace, rozvoj a růst ve své práci.

Technologické nástroje pro zabezpečení identit

Zabezpečení a ochrana identit pracovníků a zákazníků v online prostředí vám významně pomáhá snížit rizika kybernetické kriminality. Zaměřte se na tři hlavní oblasti:

  • Používání silných hesel nebo přihlašování bez hesla
  • Multifaktorové ověřování (MFA)
  • Monitoring účtů a podezřelých aktivit

Délku a bezpečnost hesel můžete každému z uživatelů doporučit nebo i požadovat. Je ale třeba si uvědomit, že tím se vaše organizace nezbavuje závazku a zodpovědnosti uživatelské účty ochránit. Měli byste být schopni je zabezpečit i v případě těch nejprimitivnějších hesel.

Ano, správci IT jsou si všech uvedených doporučení určitě vědomi. Z vlastní zkušenosti ale víme, že existuje stále hodně firem, kde je velký úspěch zavést i multifaktorové ověření.

Přitom vše  jednoduše a přehledně zvládnete s využitím těch správných technologií v prostředí Microsoft 365.

Mezi hlavní technologické nástroje pro zabezpečení identit patří cloudová služba Microsoft Azure Active Directory a funkce Identity Protection. Dalším stupněm zabezpečení identity je využití možností mobilní aplikace Microsoft Authenticator.

           Klíčová témata zabezpečení identit

Užitečné rady a tipy. Ukázky a postupy, jak na to.

Konkrétní scénáře, rizika a jak si s nimi můžete poradit vám ukážeme v tematickém workshopu Ochrana identit zaměstnanců. Noční můra, anebo podmíněný přístup?

Uvidíte ty základní nástroje v akci a pohledem IT. Dozvíte se:

  • Proč je důležité chránit identity
  • Jaké máte možnosti zabezpečení a jak je nastavit

Dostanete odpovědi i na otázky, do jaké míry vám pomůže MFA, jak je to s ochranou identit v hybridním prostředí nebo například proč byste si měli dát pozor na QR kódy.

Webinář je součástí série online workshopů Microsoft Security jako zásadní know-how pro bezpečí vaší firmy. Postupně zveřejňujeme ta nejdůležitější témata z této oblasti. Získejte přehled a podívejte se na problematiku očima IT.
REGISTRACE A VÍCE INFORMACÍ

Se zabezpečením vaší IT infrastruktury, ochranou dat, zaměstnanců i zákazníků vám umíme pomoci. Rádi s vámi projednáme vaši současnou situaci, možnosti zlepšení a doporučíme vám optimální řešení přesně pro vaši firmu. Potřebujete-li řešit cokoliv v této oblasti, neváhejte nás kontaktovat telefonicky či e-mailem nebo přes formulář poptávky.

Kategorie

Reference

Poptávka