Jarní novinky v Microsoft Dynamics 365 Business Central – 2022 wave 1

/ Business Central

Jarní novinky v Business Centralu přinesou uživatelům zejména úsporu času v každodenních úkonech

Od letošního jara můžete spouštět vlastní automatizace pomocí Flow přímo v Business Central, ukládat přílohy z Outlooku do Business Central na jeden klik nebo spolupracovat nad uloženými dokumenty s kolegy bez Business Central licence (právníci, obchod apod.). To jsou některé z novinek, které bude Microsoft nasazovat od dubna 2022. Povídali jsme si o nich s naším Senior Solution Architektem Alešem Eliášem. Podívejte se na krátkou rekapitulaci zde nebo na výběr toho nejpraktičtějšího v našem videu (20 minut plných novinek!). Níže najdete také textové shrnutí.

Největší úspory času dosáhnete zefektivněním drobných, každodenních, často se opakujících úkonů. Proto jsme se v našem rozhovoru o letošních jarních novinkách v Microsoft Dynamics 365 Business Central (dříve Microsoft NAV) zaměřili na ta vylepšení, která podle nás nejvíce zjednodušují práci našim zákazníkům právě v takových činnostech.

Ty nejpraktičtější novinky se opírají především o integrace Business Central s dalšími systémy světa Microsoft. Věnovali jsme se:

  1. Integracím s aplikacemi Office 365/Microsoft 365:
    1. Snazší ukládání příloh z Outlooku rovnou do Business Central.
    2. Možnost kolaborace nad uloženými soubory s kolegy bez Business Central licence (třeba revize smlouvy právníkem apod.).
    3. Možnost vlastní úpravy exportů sestav do Excelu.
  2. Hlubšímu propojení s Power Platform:
    1. Možnost vytvoření a spouštění vlastních automatizací přímo z Business Central.
    2. Zpřístupnění dat Business Central a událostí nad těmito daty pomocí virtuálních entit Dataverse (to znamená zpřístupnění dat a možnost práce s nimi v aplikacích postavených nad Dataverse).
  3. Lepší spolupráci s dalšími podnikovými aplikacemi Dynamics 365 – konkrétně Dynamics 365 Sales (CRM aplikace) – automatická oboustranná synchronizace prodejních objednávek mezi oběma systémy. V obou tak mají jejich uživatelé vždy aktuální data.

Všechny novinky pak najdete v dokumentaci Microsoftu zde.

Máte dotaz, nebo byste potřebovali poradit s provozem nebo nasazením Microsoft Business Central? Kontaktujte nás pomocí tlačítka Poptávka.

Kategorie

Reference

Poptávka