Technická příprava výroby a změnová řízení

/

Výrobní společnosti dnes od podnikového informačního systému požadují silnou podporu v oblasti správy produktů, verzování a správy technických změn produktů. 

Základem technické přípravy výroby jsou kusovníky pro diskrétní výrobu nebo receptury pro procesní výrobu a technologické postupy 

Kmenové kusovníky obsahují potřebný materiál v množství, které je nutné pro výrobu výrobku. Kusovník je identifikován číslem kusovníku, v řádcích kusovníků se zadávají položky (vyráběné, nakupované, služby), jejich spotřeba ve výrobních jednotkách a další možná nastavení, která ovlivňují různé způsoby chování v dalším průběhu zpracovávání.  

K hlavičce kusovníku se připojuje verze kusovníku, která může mít časovou platnost (oddo). Aby mohl kusovník být systémem automaticky zpracováván, musí být verze kusovníku schválená odpovědnou osobou a musí být aktivní. V jednom časovém okamžiku může být k vyráběné položce platná pouze jedna verze kusovníku. Řízení změn kusovníků je podpořeno změnovým řízením.  

Při vytvoření výrobního příkazu se kmenový kusovník automaticky nakopíruje k výrobnímu příkazu a vzniká výrobní kusovník. Tento výrobní kusovník lze dále modifikovat vždy pouze v rámci daného výrobního příkazu, je oddělen od kmenového kusovníku.

FO_tpv_01

Správa technických změn 

Řízení technických změn vám pomůže řídit a evidovat procesy správy produktových dat pomocí verzí produktu. Nejen zpracování požadavků na technické změny, ale i samotné technické změny lze elegantně řídit pomocí nástroje Workflow 

FO_tpv_02

Zde je seznam jeho hlavních funkcí: 

  • Verze produktu umožňují striktně oddělit a spravovat jednotlivé verze vzešlé ze změnového řízení. 
  • Vylepšená funkce uvolnění produktu umožní udržovat kmenová data produktu v jedné právnické osobě (strojírenská společnost) a publikovat plně nakonfigurovaný uvolněný produkt jiným právnickým osobám (obchodní společnosti). 
  • Pravidla pro ověřování, zda jsou požadované informace zadány před aktivací verze produktu (kontrola připravenosti). 
  • Vylepšená správa životního cyklu produktu prostřednictvím detailní kontroly nad tím, kdy lze uvolněný produkt použít v konkrétních obchodních procesech. 
  • Požadavky na technické změny, včetně podpory WotkFlow. 
  • Objednávky technických změn, včetně podpory WotkFlow. 

FO_tpv_03


Přemýšlíte o implementaci moderního ERP systému ve své společnosti a chcete se dozvědět o řešení Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations více? Stačí kliknout na tlačítko „Mám zájem“ vpravo dole a naši konzultanti vám rádi vše vysvětlí.


Libor Štejdýř, Solution Architect

Konica Minolta IT Solutions Czech
kmits.cz/li

Kategorie

Reference

Poptávka