Jak si usnadnit práci s objednávkami

/

Systém Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations poskytuje v rámci prodejní fáze nástroje a funkce pro vytvoření prodejní objednávky a umožňuje její zpracování až po fakturaci.

D365 FO Usnadnění práce v systému

Podívejte se na krátké video, jak pracovat s objednávkami:

 

Zde další tip na téma mezipodnikové objednávky:

 

Prodejní objednávky  

Prodejní objednávka řídí proces zpracování prodeje zákazníkovi a k  vznikají související dokumenty dle životního cyklu objednávky (potvrzení, zálohové faktury, dodací listy, faktury).  

Mimoto prodejní objednávka hraje zásadní roli pro související procesy ve skladech a dopravě, zásobování a výrobě, plánování a v neposlední řadě v oblasti financí. 

Prodejní objednávky poskytují pracovníkům obchodních oddělení celou řadu nástrojů pro efektivní práci, jako jsou například: 

  • Automatizace skladových rezervací dle různých strategií (FIFO, FEFO, ruční, …) 
  • Stanovení termínů dodání (metody ATP, CTP, plánování, podpora různých časových pásem) 
  • Přímé dodávky pro zajištění zboží k zákazníkovi přímo od dodavatele 
  • Mezipodnikové objednávky pro možnost automatizace obchodu mezi jednotlivými právnickými osobami 

D365 FO Usnadnění práce v systému

Systém Dynamics 365 Finance and Operations nabízí také řadu obchodních funkcí pro podporu prodejních aktivit. Prodejní smlouvy (prodejní kontrakty), rabatové smlouvy a kalkulace rabatů, kalkulace obchodních náhrad a definice rozpočtů promoakcí, kalkulace provizí a podpora procesů zákaznických vratek jsou standardní součástí systému. 

 

Samozřejmostí je také dodávka předdefinovaných výstupů pro hodnocení prodeje. Sada reportů je připravena v prostředí PowerBI a je dostupná přímo z prostředí Dynamics 365 Finance and Operations. 

D365 FO Usnadnění práce v systému

 


Přemýšlíte o implementaci moderního ERP systému ve své společnosti a chcete se dozvědět o řešení Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations více? Stačí kliknout na tlačítko „Mám zájem“ vpravo dole a naši konzultanti vám rádi vše vysvětlí.


Libor Štejdýř, Solution Architect

Konica Minolta IT Solutions Czech
kmits.cz/li

Kategorie

Reference

Poptávka