Jak odjet cizím služebním autem z úřadu?

/ Attack Simulator

Mnozí z nás si ani neuvědomují, jak se náš profesní i osobní život přesouvá do kyberprostoru. Na internetu běžně nakupujeme, platíme, hledáme informace. Na sítích sdílíme naše soukromí a přes e-maily komunikujeme a uzavíráme smlouvy. Toho využívají hackeři k tomu, aby se snadněji dostávali do firemních sítí a působili škody.  

Microsoft Attack simulátor nebo penetrační test?

Již dříve jsme si ukázali, jak využít nástroj Microsoft Attack simulátor k simulaci útoku na firmu. Tento nástroj je však zaměřen na konkrétní hrozby, ale nepokryje v rámci podnikové sítě vše. K odhalení slabého místa může pomoci profesionálně vedený penetrační test, kdy se reálně ověří nejen zabezpečení po technické stránce, ale i po stránce procesní. Tedy jak na bezpečnostní hrozby reagují lidé ve vaší společnosti. 

Výsledkem takového penetračního testu může být i situace, kdy “objednaný” hacker odjede z úřadu služebním vozidlem, od kterého dostal klíče. Jak se mu to podařilo, se dozvíte v našem dnešním podcastu, ve kterém si budeme povídat s expertem na kyberbezpečnost Vladimírem Lazeckým. 

 Pokud vás zajímá, jak se nestát obětí hackera, podívejte se na naši nabídku penetračních testů a vzdělávacích programů a kontaktujte nás. 

 

Zaregistrujte se k odběru článků zde. 

Tým Konica Minolta IT Solutions Czech 

 

kmits.cz/li

Kategorie

Reference

Poptávka