„Je možné vytvořit mobilní aplikaci bez znalosti programovacího jazyka? Pokud si dám do kalendáře dovolenou, je možné, aby systém sám nastavil automatickou odpověď v Outlooku? Je možné kombinovat data z ERP systému s daty SharePointu či CRM?“

Kouzelným zaříkávadlem dnešní moderní doby ve světě podnikových aplikací Microsoft je Power Platform. Už jsme se o ní bavili dříve, v naší sérii tipů Produktivita 365, v sekci Citizen Development.

Pomocí aplikací obsažených v Power Platform (Power Apps, Power BI, Power Automate a Power Virtual Agent) můžete přizpůsobit, rozšířit a vytvořit aplikace, které potřebujete pro své podnikání či větší efektivitu v kanceláři nebo doma.

Termín „Citizen Development“ je někdy špatně vykládán a rozhodně se nejedná o návod, jak vytvořit uvnitř firmy „stínové IT“. Jedná se o vyjádření neprofesionálního vývojáře, který vytváří aplikace pro použití jinými lidmi. Přestože často tito neprofesionální vývojáři nepodléhají přímo IT, využívají ke své činnosti nástroje, které IT povoluje. IT tak má stále přehled o tom kdo, jak a jaké aplikace ve firmě tvoří a v případě potřeby či bezpečnostního rizika může zasáhnout.

Jeden den s Power Platformou

Je potřeba jen někde začít. Můžete zkusit Microsoft Learn, YouTube či diskuzní skupiny nebo je možné zúčastnit se specializovaného workshopu. Právě takový jsme pro vás připravili. Jedná se o celodenní workshop, kde si společně projdeme jednotlivé komponenty Power Platform, ukážeme si, jak jednoduché je vytvořit workflow či aplikaci v doslova několika minutách.

Během workshopu se vás pokusíme zbavit obav z „Citizen Developmentu“, a naopak vám ukázat, jak veliké možnosti jsou před vámi. Parní revoluce je už za námi, ale ta datová právě probíhá, tak se k ní také přidejte, ať vám nic neuteče.

Podrobné informace o workshopu „Jeden den s Power Platformou“ naleznete zde:

Jeden den s Power Platformou

Microsoft AppSource

Podívejte se, jak jednoduše lze nastavit např. systém tak, aby při vaší nepřítomnosti vytvořil automatickou odpověď v Microsoft Outlook.

Pokud chcete vědět, jak tuto, ale i další funkčnosti kolem #PowerPlatform běžně využívat v každodenní praxi, podívejte se na páteční podcast na kmits.cz/365yt. Na další tip se můžete těšit již tuto středu 5. 6. 2020.

Pokud máte zájem o workshop, kontaktujte nás přímo zde

Nebo se zaregistrujte k odběru článků zde a další tipy vám budou chodit do vaší e-mailové schránky (samozřejmě jde odběr opět i jednoduše zrušit).

 

Tým Konica Minolta IT Solutions Czech

kmits.cz/li

Kategorie

Reference

Poptávka